Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 25 dkg polohrubej múky, 3 dkg tuku, 2 lyžice cukru, 1 žĺtok, 2 lyžice rumu, štipku soli, citrónovú kôru, asi 12 dkg tuku na praženie, vanilkový cukor.

Postup: múku, cukor a soľ preosejeme na dosku. Rozdrobíme tuk, pridáme vajcia a tekutinu. Zarobíme o niečo mäkšie cesto než na rezance. Dobre ho spracujeme, až je cesto hladké a lesklé. Vyvaľkáme ho dobre tenko, radielkom rozdelíme na štvorce a obdĺžniky, alebo formičkou vykrajujeme hviezdice dvoch veľkostí. Tieto dve rozlične veľké hviezdice spojíme bielkom a stred stlačíme obrátenou vareškou. Vykrájané tvary vkladáme do vopred rozpáleného tuku a pražíme ich na oboch stranách. Vypražené posýpame vanilkovým cukrom.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady