Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 25 dkg polohrubej múky, 3 dkg tuku, 2 lyžice cukru, 1 žĺtok, 2 lyžice rumu, štipku soli, citrónovú kôru, asi 12 dkg tuku na praženie, vanilkový cukor.

Postup: múku, cukor a soľ preosejeme na dosku. Rozdrobíme tuk, pridáme vajcia a tekutinu. Zarobíme o niečo mäkšie cesto než na rezance. Dobre ho spracujeme, až je cesto hladké a lesklé. Vyvaľkáme ho dobre tenko, radielkom rozdelíme na štvorce a obdĺžniky, alebo formičkou vykrajujeme hviezdice dvoch veľkostí. Tieto dve rozlične veľké hviezdice spojíme bielkom a stred stlačíme obrátenou vareškou. Vykrájané tvary vkladáme do vopred rozpáleného tuku a pražíme ich na oboch stranách. Vypražené posýpame vanilkovým cukrom.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2023 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady