Vytvorené: 19. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 150 g fazule, 100 g koreňovej zeleniny[1], strúčik cesnaku, 30 g slaniny, 20 g masti, 40 g hladkej múky, 20 g cibule, soľ, 1 l vody, čierne korenie, papriku, zelenú petržlenovú vňať.

Postup: prebratú a umytú fazuľu zalejeme prevarenou, vychladnutou vodou a necháme do druhého dňa stáť. Potom ju varíme v tej vode, v ktorej bola namočená. K polodovarenej pridáme na menšie kúsky pokrájanú zeleninu a dovaríme do mäkka. Polievku osolíme, zahustíme zápražkou, ktorú pripravíme zo slaniny, masti, hladkej múky, cibule, cesnaku a sladkej papriky. Pred odstavením zo sporáka pridáme zelenú petržlenovú vňať. Podávame so širokými rezancami.

[1] Mrkva, zeler, petržlen.
Fyzulnačky uvarené počas Vinobrania 2006 v Pezinku

 

Malokarpatská kuchyňa 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Cvičebnice Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2021 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady