Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: soľ, majorán, mrkvu, petržlen, polohrubú múku (na zápražku), fazuľu a zemiaky.

Postup

1. Uvedieme do varu fazuľu, petržlen a mrkvu (množstvo podľa chuti). Po zmäknutí pridáme zemiaky nakrájané na kocky a dolejeme vodou.

2. Medzitým si pripravíme zápražku. Dochutíme soľou a majoránom.

3. Z polohrubej múky a vody vymiesime tuhé cesto. Následne ho rozvaľkáme a narežeme nožom na pásy široké asi 2,5 cm a naukladáme na seba. Pokrájame na slíže a dáme do vriacej vody, ktorú sme si osolili a pridali aj trošku oleja. Varíme kým nevyplávajú.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Cvičebnice Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2021 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady