Autor: Dimana Ivanová, Marin Nikolov
Korektor: Nadežda Poláková

Vytvorené: 30. 05. 2015 Tlačiť

Potrebujeme: 1 čajový pohár veľkej hnedej (smiľanskej) fazule, 1 cibuľu, mätu, olej, soľ a podľa chuti paradajky alebo paradajkový pretlak. Ak máme k dispozícii originálnu smiľanskú fazuľu, paradajky alebo paradajkový pretlak nie sú potrebné.

Postup: fazuľu dáme variť do studenej vody na 2-3 hodiny. Keď začne voda vrieť, fazuľu zlejeme a vymeníme vodu. Keď opäť začne voda vrieť,  pridáme na kúsky nakrájanú cibuľu a 2-3 polievkové lyžice oleja. Na začiatku je lepšie variť fazuľu bez soli (fazuľa rýchlejšie zmäkne a voda skôr vyvrie). Do zmäknutej, nie rozpadnutej, fazule pridáme soľ. a polovicu polievkovej lyžice suchej alebo čerstvej mäty.

Poznámka: ak máme k dispozícii iba bielu fazuľu, polievku pomaly zahustíme z extra pripravenej zmesi múky, paradajkového pretlaku (paradajok) a oleja.

 

Bulharské recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Cvičebnice Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2021 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady