Autor: Dimana Ivanová, Marin Nikolov
Korektor: Nadežda Poláková

Vytvorené: 03. 05. 2015 Tlačiť

Potrebujeme: 2 rajčiny, 2 zelené papriky, 1 uhorku, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, 4-5 ks olív, 150-200 g balkánskeho syra, 2 štipky soli, 1 polievkovú lyžicu octu, 1-2 polievkové lyžice oleja.

Postup: cibuľu nakrájame na veľmi tenké plátky, vložíme do veľkej misy a osolíme ju. Na plátky pokrájame uhorku a rajčiny a vložíme do misy s cibuľou. Všetko premiešame. Očistené papriky opečieme na panvici, opečené olúpeme a nakrájame na rezančeky. Spolu s olivami vložíme do misky. Pridáme olej a ocot a celú zmes opäť dôkladne premiešame. Na zmes nasypeme postrúhaný balkánsky syr. Celé to ozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou a do stredu vloženou olivou.

 

Bulharské recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Cvičebnice Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2021 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady