Vytvorené: 31. 10. 2014 Tlačiť

Spôsoby minimalizácie resp. eliminovania bezpečnostných rizík spojených s možnosťou nakazenia, šírenia alebo vyčíňania počítačových vírusov vo vlastnom počítači alebo v počítačových sieťach.

Odporúčame nasledovné:

  • Zálohujte všetky svoje údaje. Zálohovaním dát sa vyhnete i strate dát následkom výpadku prúdu alebo tvrdého reštartu.
  • Zabezpečte svoj počítač proti neoprávnenému vniknutiu. Tento krok môžete urobiť použitím tzv. firewall, ktorý vytvára ochrannú stenu medzi vaším počítačom a potenciálne škodlivým obsahom na Internete.
  • Zabezpečte svoje bezdrôtové WiFi siete.
  • Nenavštevujte nezabezpečené stránky. Snažte sa vyhnúť stránkam s pornografiou, stránkam s mp3 hudbou, filmami, licenčnými kľúčmi a podobne.
  • Nesťahujte žiadne programy, ktorých činnosť by mohla byť v rozpore s autorskými zákonmi.
  • Pred stiahnutím každého freeware programu si pozorne prečítajte, či jeho súčasťou nie je niektorý z uvedených nebezpečných programov. Pozorne si prečítajte podmienky používania programu a vyhnite sa všetkým programom, ktoré podmieňujú svoju inštaláciu nainštalovaním tzv. Third party components (komponenty od tretích strán) a tiež tým, ktoré sa v zmluve zbavujú zodpovednosti.
  • Nezverejňujte svoju e-mailovú adresu. Vaša emailová adresa je váš osobný údaj. Veľmi dobre si rozmyslite, do akého formulára ju vyplníte. Používajte radšej niekoľko adries (jednu pre priateľov a druhú na vyplňovanie do formulárov).
  • Neotvárajte neznáme prílohy. Ak neotvoríte spustiteľnú prílohu e-mailu, nemôžete dostať e-mailový vírus. Preto radšej všetky cudzojazyčné emaily vymazávajte. Vírus však môžete dostať aj od rodiny či priateľov bez toho, aby vedeli, že vám taký e-mail poslali. Pred otvorením podozrivej prílohy e-mailu si radšej overte či vám ju dotyčný chcel poslať.
  • Nespúšťajte neoverené makrá v dokumentoch. V súčasnosti sa i makrá podpisujú digitálnym podpisom. Preto si pred jeho spustením overte platnosť digitálneho podpisu a neaktivujte neznáme makro.
  • Udržujte všetky súčasti systému aktuálne, používajte najnovšiu verziu prehliadača a poštového klienta. Aktualizovaním súčastí systému odstraňujete jeho nedostatky, ktoré by škodlivé programy mohli využiť.
  • Chráňte svoj počítač aktuálnym antivírusovým systémom. Aby bola ochrana účinná, antivírusové systémy sa aktualizujú aj niekoľkokrát za deň.
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady