Je vaša webová stránka dôveryhodná? :)

Vytvorené: 07. 06. 2014 Tlačiť

Dôveryhodná webstránka by mala obsahovať niekoľko takpovediac povinných informácií, resp. podstránok. Tieto informácie robia stránku dôveryhodnou. Čo by to malo byť? 

Kontaktné informácie

Je na vašej firemnej webstránke viditeľne umiestnený odkaz na podstránku s kontaktnými informáciami? Zákazník musí na vašej stránke bez dlhého pátrania vedieť nájsť kontaktné informácie. Tie by mali obsahovať adresu vašej spoločnosti (zlým príkladom je uvedenie iba P.O. boxu), telefonický a e-mailový kontakt a prípadne otváracie hodiny. Vhodné je aj umiestniť mapku, podľa ktorej vás zákazníci ľahko nájdu. Najlepšie je, ak sú kontaktné informácie k dispozícii aj priamo na každej stránke dole v pätičke stránky.

Skontrolujte si pravopis

Je veľmi zahanbujúce, ak sú texty na vašej firemnej webstránke plné pravopisných chýb a preklepov. Skopírujte si texty z vašej webstránky, vložte ich do WORDu a nechajte si skontrolovať pravopis. Koľko chýb vám WORD vyznačil?

Vlastná www adresa

Je vaša webstránka na samostatnej doméne, t.j. v tvare www.vasafirma.sk alebo máte stránky umiestnené na niektorom freehostingovom serveri (szm.sk atď)? Stránky umiestnené na takýchto „zdarma“ serveroch nepôsobia na potenciálnych zákazníkov dôveryhodne a vyvolávajú zbytočné pochybnosti o vašej firme („to si tá firma nemôže dovoliť pár sto korún za vlastnú www adresu?“). Navyše väčšinou otravujú rôznou reklamou a vyskakujúcimi oknami. (Ďalšie informácie na túto tému nájdete tiež v článku Akú www adresu zvoliť pre firemnú webstránku.)

E-mailová adresa na vlastnej doméne

Ak máte stránky na vlastnej doméne (www.vasafirma.sk, viď predchádzajúci bod), určite k nej máte pridelenú aj vlastnú e-mailovú adresu (t.j. nieco@vasafirma.sk). Napriek tomu je na internete vidno veľa firemných webstránok, ktoré používajú e-mailové schránky typu vasafirma@zoznam.sk alebo vasafirma@centrum.sk. Takéto e-mailové schránky vyvolávajú rovnaké pochybnosti ako webstránky spomenuté v predchádzajúcom bode.

Uveďte na webe obchodné podmienky, záruky a garancie

Ak niečo predávate, uveďte vždy obchodné podmienky, podmienky záruky a vrátenia peňazí. Poskytujte zákazníkom na stránkach záruku vrátenia peňazí: ak napríklad zasielate tovar formou zásielky, tak zákazníkovi tak či tak musíte zo zákona poskytnúť možnosť vrátenia tovaru do 7 dní. Prečo túto možnosť nevyužiť ako vašu konkurenčnú výhodu? Zdôraznite to zákazníkovi vopred na viditeľnom mieste!

Referencie

Ak poskytujete služby, uveďte na stránkach aj referencie – t.j. firmy, ktorým ste poskytli svoje služby. Ak niečo predávate, uveďte na webe reakcie spokojných zákazníkov!

Zverejnite cenník

Uveďte na webe cenník svojich služieb alebo produktov. Nemá význam cenník skrývať pred konkurenciou. Tak či tak máte predsa cenník stanovený, a zákazníkovi, ktorý vám zavolá alebo vás navštívi, ho isto radi poskytnete. Zverejnite ho preto aj na internete.

Vždy aktuálne informácie

Dbajte, aby na vašej webstránke neboli neaktuálne informácie. Ak máte na webe rubriku „Aktuálne informácie“ alebo „Novinky“, odstráňte z nej rok staré oznamy. Neaktuálne informácie znižujú dôveryhodnosť vašej firmy.

„O firme”

Uveďte na webstránkach aj odkaz „O nás“ alebo „O firme“ – vyvoláte tak v zákazníkoch lepší pocit, ak uvidia, s kým „majú česť“. Dôveru dodá aj meno majiteľa či konateľa spoločnosti, fotky zamestnancov či vašej prevádzky alebo firemnej predajne. Dôležité je, aby vaša firemná webstránka nepôsobila anonymne.

„10 dôvodov, prečo nakúpiť práve u nás”

Vytvorte si podstránku s dôvodmi, prečo by zákazníci mali využiť práve vaše služby. Zamyslite sa nad tým, prečo je práve vaša firma lepšia než konkurenti – a dajte to vedieť aj vašim zákazníkom!  Stačí pár riadkov („5 dôvodov, prečo sme lepší než naša konkurencia“ a pod.)

Tak ako je na tom vaša firemná webová stránka?

Zdroje
Prevzaté a upravené z: 
• http://www.uspesne-podnikanie.sk/je-vasa-webstranka-doveryhodna.
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady