Vytvorené: 08. 03. 2014 Tlačiť

Pomôžte mu uzdraviť sa.

Ak máte šéfa workoholika a nechcete sa ním stať tiež, mali by ste skúsiť postupne ovplyvňovať atmosféru na pracovisku tak, aby všetci pochopili, že tadiaľto „cesta nevedie“. Workholizmus totiž vyzerá hlavne na začiatku ako ušľachtilý súboj za prosperitu podniku. Lenže v svojich dôsledkoch vedie k rýchlemu opotrebovaniu ľudských zdrojov. Preto treba proti nemu bojovať.

  • Jednak tým, že sa začnete brániť nadčasom. Treba tiež hovoriť o metódach práce a hospodárení s časom na poradách.
  • Pokiaľ chcete zmeniť šéfov postoj k práci, mali by ste mu tiež čas od času pripomenúť rodinu, priateľov, koníčky a vytiahnuť ho na šport či za kultúrou. Možno, že šéf vašu pomoc potrebuje. Svojím prehnaným vyťažením v práci možno kompenzuje rodinné problémy, vážne ochorenie, ale tiež napríklad len svoju neschopnosť poradiť si primerane s časom či úlohami. Problémom býva, že môže byť „tlačený“ zhora k tomu, aby workoholickétendencie presadil do každodenného diania na pracovisku. A vám by sa potom ľahko mohlo stať, že z obáv o svoje zamestnanie podľahnete workoholizmu tiež.
  • Šéfovi nedovoľte, aby pri obede spolu s vami stále pracoval. Voľte iné témy rozhovoru. Pripomínajte mu kultúru, ale opakovane, že sú aj iné podnety, ktoré sú rovnako dôležité ako práca. Pokiaľ pre samú prácu nemá časť jesť, vezmite ho so sebou na obed.
  • Podnecujte spolupracovníkov k usporiadaniu spoločenských akcií s kolegami (prípadne aj s rodinnými príslušníkmi - partnermi a deťmi). Prichádzajte s rôznymi námetmi k poľudšteniu pracovných podmienok a sociálnych vzťahov vo vašom útvare, vťahujte do pracovného procesu prvky hry.
  • Zachráňte svojho šéfa pred ním samotným - pomôžte mu objaviť aj iné aktivity, ako je len šialené pracovné tempo. Pokiaľ sa to nedarí, pokúste sa ho prehovoriť, aby navštívil lekára.

 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady