Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme

na cesto: 125 g mäkkého masla alebo tuku na pečenie, 125 g práškového cukru, 1 vajíčko, 1 polievkovú lyžicu čerešňovice, 125 g múky, 150 g mletých mandlí, 2 polievkové lyžice ľubovoľnej strúhanej čokolády, 1 čajovú lyžičku škorice, na špičku noža drvených klinčekov.

Okrem toho: múku na pomúčenie dosky a plechu, 1 žĺtok, 1 polievkovú lyžicu kondenzovaného mlieka, malinový džem a práškový cukor na posypanie hotových srdiečok.

Postup: najprv dohladka vymiešame tuk, vajíčko a čerešňovicu. Potom pridáme preosiatu múku, mleté alebo strúhané mandle, čokoládu, škoricu a klinčeky. Vymiešame hladké cesto a 60 minút ho odložíme do chladu. Potom na pomúčenej doske vykrajujeme srdiečka – približne 5 a 8 cm veľké. Polovici menších a väčších srdiečok vykrojíme ešte do stredu maličký otvor. Potom vidličkou rozšľaháme žĺtok a srdiečka ním potierame. Celé srdiečka (bez vykrojeného otvoru) potierame iba po okraji a srdiečka s vykrojeným otvorom potierame celé. Nakoniec srdiečka s vykrojeným otvorom poukladáme na srdiečka bez vykrojeného stredu, do srdiečkového otvoru dáme malinový džem a pečieme v dobre vyhriatej rúre približne 20 minút. Upečené a vychladnuté srdiečka dobre pocukríme.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady