Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 4 ½ dcl mlieka, 1 kyslú smotanu (250 ml), 2 dkg kvasníc, 2 vajcia, soľ, 1 kg hladkej múky.

Postup: vlažné mlieko vlejeme do misy, pridáme vajcia, soľ, kvasnice a smotanu. Všetko dobre metličkou rozšľaháme a nakoniec pridáme múku. Cesto dobre vypracujeme. Vezmeme väčšie mikroténové vrecko, vložíme doň cesto, vytlačíme z neho prebytočný vzduch, uviažeme ho a vložíme dolu do chladničky. Langoše pečieme až na druhý deň. Z vrecka vyberieme len toľko cesta, koľko chceme spotrebovať. Utrhneme z neho kúsok, roztlačíme rukou, v strede vytiahneme. Langoš vypražíme z oboch strán obvyklým spôsobom. Podľa chuti potierame cesnakom. Piecť môžeme denne, do vypotrebovania cesta.

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady