Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 3 väčšie vajcia, 300 g kryštálového cukru, lyžicu mlieka, 5 g amónia, 350 g polohrubej múky, postrúhaný alebo pomletý ďumbier (zázvor).

Postup: celé vajcia rozbijeme do kotlíka, pridáme cukor a šľaháme nad parou, kým sa cukor nerozpustí a nevytvorí sa pena. Potom masu zo šporáka odložíme a šľaháme dotiaľ, kým nevychladne. Nakoniec primiešame múku, v mlieku rozmiešaný amónium, postrúhaný ďumbier a spracujeme na cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme asi na hrúbku ¾ cm a formičkou vykrajujeme. Ďumbierniky poukladáme na pomastený plech a na druhý deň upečieme v stredne teplej rúre.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2023 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady