Vytvorené: 19. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 650 g múky, 300 g pomletých oškvarkov, 2-3 žĺtky, 40 g droždia, 30 g masla, 2 lyžice vína, ½ l mlieka, 2 kocky cukru, 1 kávová lyžička soli, 1 vajce na potretie.

Postup: polovicu múky zmiesime s mletými oškvarkami a soľou. Do druhej polovice múky pridáme vykysnutý kvások, rozpustené maslo, žĺtky, soľ a víno (mlieko). Do kvásku pridáme asi 2 kocky cukru. Cesto vymiesime, necháme vykysnúť, potom rozvaľkáme, položíme naň trochu rozvalkané oškvarkové cesto, celé ho zabalíme do kysnutého cesta, pozorne natenko rozvaľkáme, preložíme na tretiny a necháme kysnúť. Prekladanie opakujeme 3-krát. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm, dlhým nožom na ňom naznačíme hustú mriežku, povykrajujeme pagáčiky, poukladáme ich na plech, dobre vykysnuté potrieme rozmiešanýn vajcom alebo bielkom a upečieme doružova. Miesto oškvariek možno do cesta pridať brzndzu, tvaroh, syr, maslo alebo nastrúhané zemiaky.

 

Malokarpatská kuchyňa 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Cvičebnice Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2021 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady