Vytvorené: 19. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 1 kg polohrubej múky, 150 g masla, 250 g práškového cukru, 100 g droždia, 4-5 žĺtkov, štipku soli, mletý badián, citrónovú kôru, 3-4 dcl teplého mlieka, 1 vajce na potretie, 1 balíček hrozienok.

Postup: do vlažného mlieka s 1 lyžicou cukru rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, cukor a pridáme soľ, rozpustené vychladnuté maslo, žĺtky, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Na pomúčenej doske premiesime a rozdelíme na dve časti. Z každej urobíme tri kúsky, trochu roztlačíme rukou, posypeme hrozienkami, urobíme šúľky a upletieme dva vence. Dáme na vymastený plech, necháme chvíľu kysnúť, potrieme vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre. Cajtu možno zapiecť aj ako vianočku.

Malokarpatská kuchyňa 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady