Vytvorené: 28. 12. 2016 Tlačiť

Veľmi rozmanitá.

Francúzi obľubujú žabie stehienka, ale aj zapečených slimákov (s cesnakom a so syrom sú naozaj výborné!). Chýrne francúzske alebo holandské syry si dáme radi všetci. Tak ako talianske makaróny, pizzu či anglický steak. Čaj o piatej si môžete dať nielen v Anglicku (nalejte si do neho mlieko). Českú pochúťku – pečené mäsko s knedľou a kapustou (vepřo-knedlo-zelo) sme si obľúbili aj my. Rovnako aj maďarský guláš, chutné rakúske alebo nemecké klobásy, či párky a baltické slede vo vlastnej šťave (to sú konzervované ryby v oleji – v takej dobrej nátierke na čerstvom chlebíku je to dobrota). Alebo poľské krowky – lahodné karamelky. Ochutnali ste už niekedy šopský šalát? V Bulharsku, odkiaľ pochádza, vám doňho pridajú naozajstný nefalšovaný ovčí syr. Zmrzlinu s gréckym jogurtom poznáte určite všetci. Najlepšia čokoláda je, podľa mňa, rozhodne belgická. Ani slovenská kuchyňa sa nemá za čo hanbiť. Bryndzové halušky sú fakt pochúťka a naše oštiepky, či syrové korbáčiky sú jednoducho mňam.

A viete o tom, že napríklad Francúzi vôbec nepoznajú francúzske zemiaky? Tak isto ako hamburger nepochádza z nemeckého Hamburgu a Španieli vás tiež určite neponúknu španielskymi vtáčikmi. Ale zato viedenská „šnicľa“ z Viedne pochádza, tak ako jej kamarátka, pražská šunka, je naozaj z Prahy.

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady