Ako nakupovať - pravidlá nakupovania v zľavách :)

Vytvorené: 23. 08. 2016 Tlačiť

Ošiaľ nákupov v zľavách sa nevyhýba ani slovenským ženám. Je prirodzené, že ponuka výhodnej nižšej ceny je lákavá. V mozgu nám zasvieti kontrolka, keď zbadáme v obchode ceduľku výraznejšej farby a na nej je suma odlišná od tej pôvodnej. V zľavách sa, samozrejme, nakupovať oplatí. Ale aj pri tejto aktivite by ste si mali osvojiť pár pravidiel.

 

 

1. Prvý krok – celkom na začiatku, predtým než vojdete do nejakého obchodu so zľavami, by ste si mali ozrejmiť, či nakupovať skutočne potrebujete. Výhodná cena je lákavá, ale pouvažujte nad tým, či ide o nutnosť, alebo vás motivuje len nižšia suma na visačke. 

2. Čo nakupovať – najmä u žien platí, že ak si nejakú vec kúpia a odložia ju do skrine, nevytvoria si k nej vzťah a ľahko sa stane „neobľúbenou“. Takto končia v skriniach sezónne kúsky, ktoré v danom období nemáte šancu využiť. Vyhnite sa teda v lete nákupu zimnej obuvi či kabátov alebo pletenín. Siahnite skôr po nadčasových odevoch – topy, blúzky, nohavice, sukne či šortky alebo prechodná obuv, ktorú môžete nosiť od skorej jari do jesene. Opatrne tiež so sezónnymi trendmi. Ak bola na jar populárna estetika 70. rokov, o pár mesiacov už môže byť všetko inak. Vy si budete pripadať nemoderná a aj zlacnená vec bude pre vás vlastne len zbytočnou investíciou.

3. Kedy nakupovať – Čo sa týka dní, ideálne sú štvrtky alebo piatky – to sa obchody pripravujú pred víkendom na nový nápor a často je výber tovaru najbohatší – na pulty sa dostanú aj kúsky zo skladov. Navyše, v tieto dni tiež niektoré postupne zľavňujúce značky preceňujú už zľavnený tovar. Rozumné je vyraziť za nákupmi zľavneného tovaru hneď ráno a vraziť do obchodov tesne po ich otvorení.

4. Kúpiť či nekúpiť – Niektoré módne značky majú stratégiu postupného znižovania cien. To znamená, že koncom júna môže niečo byť zľavnené, no o dva týždne to kúpite za ešte nižšiu sumu. Ak nakupujete odev, pri ktorom ste si istá, že ho budete nosiť okamžite, neváhajte a kúpte si ho vtedy, keď naň natrafíte. V prípade, že vám vnútorný hlas hovorí, že daný kúsok akútne nepotrebujete, počkajte. Ak sa vrátite o pár týždňov a bude na vás čakať, berte to ako „jasné znamenie“.

Zdroje
Prevzaté a upravené z: 
• http://zena.pravda.sk/krasa-a-moda/clanok/399278-vyuzite-poslednu-moznost-zliav-toto-su-pravidla-nakupovania/.
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady