Autor: Dimana Ivanová, Marin Nikolov
Korektor: Nadežda Poláková

Vytvorené: 03. 05. 2015 Tlačiť

Potrebujeme: 600 g mletého bravčového mäsa (z hrude), 400 g mletého teľacieho mäsa (z krku), 1 dl vody, 3-4 zelené vňate mladej cibule,  ½ vňatky petržlenu, štipku čubrice[1], 5 g korenia, 20 g soli a olej. 

Postup: z pripravených surovín vyrobíme zmes, z ktorej vytvarujeme valčeky. Tie pečieme v oleji na panvici alebo pripravíme grilovaním. Podávame s opekanými zemiakmi. Ak namiesto valčekov vytvarujeme zo zmesi placky, hovoríme o kjuftetách.

 

[1] Zmes korenia, ktorú tvorí sladká aj pálivá paprika, čierne a biele korenie, soľ a hlavne saturejka. Tá dodáva zmesi typickú chuť a vôňu. Korenie vôňou pripomína ligurček a je typické pre celú balkánsku kuchyňu.

 

Bulharské recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Cvičebnice Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2021 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady