Vytvorené: 25. 01. 2014 Tlačiť

Potrebujeme na štyri porcie: 400 g čerstvých sépií, 5 jarných cibuliek, 100 g stonkového zeleru (biely zeler), 100 g bambusových výhonkov (z konzervy), 20 g čerstvého zázvoru, 3 PL sójového oleja, 1/2 ČL soli, 1 PL bravčovej masti, 2 PL sójovej omáčky Ketjap manis, 1 PL omáčky chnej-sin, 1 PL ustricovej omáčky, 2 PL ryžového vína alebo sherry, 1 PL kukuričného škrobu, 100 ml hydinového vývaru.

Postup:

1.-Sépie očistíme. Stiahneme vonkajšiu blanu. Hlavu od chápadiel odrežeme. Z tela vyberieme priesvitnú končatinu. Telo a chápadlá sépie dôkladne umyjeme. Telo rozpolíme a nakrájame na 4 cm dlhé a 2 cm široké rezance. Rezance zo sépie nakrájame do tvaru kosoštvorcov.

2.-Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na 2 cm dlhé kúsky. Zeler očistíme a nakrájame na tenké rezance. Rovnako nakrájame aj bambusové výhonky.

3.-Zázvor ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky.

4.-Olej prudko rozohrejeme. Zázvor a jarnú cibuľku v ňom krátko posmažíme.

5.-Sépiu osolíme, pridáme k zázvoru a cibuľke a opekáme za stáleho miešania asi 3 minúty pri vysokej teplote. Potom plátky zázvoru vyberieme. Aj sépiu vyberieme a odložíme do tepla.

6.-Olej znovu rozohrejeme. Zeler a bambusové výhonky na ňom opekáme za stáleho miešania asi 3 minúty. Potom všetko vyberieme a tiež odložíme do tepla.

7.-Rozohrejeme bravčovú masť. Sójovú omáčku, omáčku chnej-sin, ustricovú omáčku a ryžové víno alebo sherry pridáme k masti a zohrejeme.

8.-Škrob rozmiešame v troške vody. Sépiu dáme do omáčky a asi 2 minúty za neustáleho obracania zahrejeme. Pridáme zeleninu a všetko zalejeme omáčkou. Pridáme škrob a všetko necháme ešte raz prejsť varom. Ihneď podávame.    

Poznámka:
čas prípravy je asi 45 minút.

 

Čínske recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2023 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady