Vytvorené: 19. 01. 2014 Tlačiť
Potrebujeme: 400 g cesta (ako na rezance).
Na plnku: 125 g morčacích pŕs, 75 g paprikovej klobásy, 70 g surovej šunky pokrájanej na jemné pásiky, 100 g strúhaného parmezánu, 1 rozšľahané vajce, 1 polievkovú lyžicu oleja, štipku muškátového orieška, soľ, mleté korenie.
Na omáčku: 25 g masla, 25 g múky, 220 ml mlieka, 1 polievkovú lyžicu strúhaného parmezánu.
Postup
1.-Morčacie prsia a paprikovú klobásu pokrájame na drobné kocky, pridáme šunku, a opražíme na oleji asi 5 minút. Zmiernime plameň, pridáme ostatné prísady do plnky a dôkladne premiešame.
2.-Z múky, masla a mlieka pripravíme bešamel. Pridáme parmezán a dôkladne miešame. Omáčku odstavíme z ohňa a držíme v teple.
3.-Ochladené cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 mm a pokrájame na štvorce 6x6 cm. Do stredu každého vložíme za kávovú lyžičku plnky.
4.-Každý štvorček zložíme do trojuholníka (tak, aby rožky nepriliehali tesne k sebe, ale s malou odchýlkou). Kraje pritlačíme, aby sa zlepili, a spojíme aj dva rožky trojuholníka, jemne zvinieme, aby tretí rožok ostal zvonka.
5.-Varíme vo väčšom množstve posolenej vody asi 6 minút. Podávame s parmezánovou omáčkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |