Vytvorené: 21. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 500 g polohrubej múky, 100 g tuku, 30 g droždia, 200 ml mlieka, 2 žĺtky, 1/2 KL soli,

na plnku: kapustu, 250 ml vody, 100 ml oleja, 200 g kryštálového cukru, 1 KL škorice, 1 KL rasce, 1/2 KL mletého čierneho korenia, soľ,

na potretie: 1 vajce.

Postup

1. Z polohrubej múky, soli, tuku, žĺtok, mlieka a droždia vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

2. Medzitým v hrnci zohrejeme olej, pridáme cukor a počkáme, kým skaramelizuje. Keď má zlatistú farbu, pridáme nadrobno pokrájanú kapustu, trochu soli, čierne korenie a celú rascu. Všetko dobre premiešame, pár minút restujeme, potom podlejeme vodou a podusíme. Keď je kapusta mäkká, pridáme škoricu a odstavíme.

3. Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme placky, do stredu ktorých dávame kôpky vychladnutej plnky. Vytvarujeme malé bochníky, ktoré roztlačíme na vymastenom plechu.

4. Necháme ešte podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút. Môžeme ozdobiť slaninkou.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2023 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady