Vytvorené: 21. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 500 g polohrubej múky, 100 g kačacej masti, 100 g husacej masti, 100 g práškového cukru, 2 žĺtky, 20 g droždia, 400 ml mlieka a soľ,

na plnku: 2 vajcia, 500 g tvarohu, 150 g cukru, 50 g hrozienok, 2 žĺtky, vanilkový cukor, citrónovú kôru, 125 g hladkej múky, 75 g tuku,

na posýpku: hladkú múku, tuk, žĺtok, citrónovú kôru a vanilkový cukor.

Postup

1. masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho do odváženej múky.

2. Postupne pridávame vymiešanú zmes, zvyšok mlieka, vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť. Počas kysnutia môžeme cesto premiesiť ešte dva razy, bude vláčnejšie. Vykysnuté cesto preložíme na dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 1-2 cm. Pokrájame na štvorce, naplníme tvarohovou plnkou a vytvarujeme malé bochníčky. Namáčame ich hladkou stranou do vajec rozšľahaných s troškou mlieka a potom do posýpky. Poukladáme ich na vymastený plech a necháme ešte pol hodiny kysnúť. Upečieme vo vyhriatej rúre. Ešte teplé posypeme práškovým cukrom.

3. Tvarohovú plnku pripravíme tak, že všetky suroviny (tvaroh, cukor, hrozienka, žĺtky, vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru) dobre zmiešame.

4. Zo surovín na posýpku vypracujeme tuhé cesto a postrúhame ho na jemnom strúhadle.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Cvičebnice Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2021 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady