Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 500 g polohrubej múky, 250 g margarínu, 50 g droždia, 2 dl mlieka, 2 vajcia, soľ, 250 g škvariek, 100 g hladkej múky, 1 vajce na potretie.

Postup: na doske spracujeme múku s margarínom, vykysnutým kváskom, vajcami a so soľou. Škvarky zomelieme a premiešame s hladkou múkou. Cesto rozvaľkáme na štvorec, naň položíme zomleté škvarky s múkou sformované do menšieho štvorca, zabalíme ho cestom, rozvaľkáme, preložíme na spôsob lístkového cesta a necháme chvíľu odpočívať. Prekladanie opakujeme trikrát. Nakoniec cesto rozvaľkáme na plát hrubý 1 cm, povykrajujeme okrúhle pagáčiky, na povrchu pagáčikov urobíme nožom mriežky, dáme ich na plech a necháme nakysnúť. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady