Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 1 kg zemiakov, 300 g hladkej múky, trocha soli, masť, slivkový lekvár, mak, práškový cukor.

Postup: zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a na pomúčenom lopári roztlačíme. Pridáme múku a soľ a vypracujeme hladké cesto. Z cesta si vytvoríme valec, ktorý pokrájame na rovnako veľké kúsky. Na pomúčenej doske ich vyvaľkáme na placky, ktoré nasucho z oboch strán pečieme na platni alebo teflónovej panvici. Upečené pomastíme masťou, potrieme slivkovým lekvárom, skrútime a posypeme mletým makom s cukrom.

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Cvičebnice Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2021 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady