Vytvorené: 11. 12. 2013 Tlačiť

Kuchynský experiment Ruth Wakefieldovej z Massachusetts obohatil nielen americkú, ale aj svetovú gastronómiu.

Domáca gazdinka sa niekedy začiatkom tridsiatych rokov 20. storočia rozhodla, že hrubú čokoládu kúpenú v obchode poseká nadrobno a kúsočky sladkosti pridá do maslového cesta, z ktorého robila domáce keksy. Predpokladala, že hrudky čokolády sa v ceste  rozpustia a dajú keksom čokoládovú farbu a chuť. Nevedela, že čokoláda sa správa podľa istých fyzikálnych zákonov a len tak ľahko sa nerozpúšťa. Šťastím pre Ruth bolo to, že poznala Andrewa Nestlého, šéfa veľkej spoločnosti na výrobu čokolády. Jej nová maškrta sa začala výborne predávať v obchodoch Nestlé a Ruth sa pre túto spoločnosť stala doživotnou dodávateľkou čokoládových tyčiniek. Určite na tom neschudobnela.

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady