Vytvorené: 11. 12. 2013 Tlačiť

Kuchynský experiment Ruth Wakefieldovej z Massachusetts obohatil nielen americkú, ale aj svetovú gastronómiu.

Domáca gazdinka sa niekedy začiatkom tridsiatych rokov 20. storočia rozhodla, že hrubú čokoládu kúpenú v obchode poseká nadrobno a kúsočky sladkosti pridá do maslového cesta, z ktorého robila domáce keksy. Predpokladala, že hrudky čokolády sa v ceste  rozpustia a dajú keksom čokoládovú farbu a chuť. Nevedela, že čokoláda sa správa podľa istých fyzikálnych zákonov a len tak ľahko sa nerozpúšťa. Šťastím pre Ruth bolo to, že poznala Andrewa Nestlého, šéfa veľkej spoločnosti na výrobu čokolády. Jej nová maškrta sa začala výborne predávať v obchodoch Nestlé a Ruth sa pre túto spoločnosť stala doživotnou dodávateľkou čokoládových tyčiniek. Určite na tom neschudobnela.

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2022 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady